Alku kaikelle

08.10.2023

Olen ollut SASK:n lähettiläs jo muutamia vuosia. Kävin SASK:n lähettiläskoulutuksen koronaviruksen ollessa vallassa ja rajoittamassa ihmisten elämää. Tämä koulutus käytiin silloin etänä ja Teams-sovelluksen kautta. Koulutus oli kahdessa osassa välitehtävineen. Toisen osan aikana olin vaeltamassa Kuhankuonon reitistöllä ja onneksi oli hyvät nettiyhteydet olemassa.

Miksi SASK:ssä mukana?

Itse asiassa en tiennyt Suomen ammattiliittojoen solidaarisuuskeskuksesta mitään vielä vajaa kymmenen vuotta sitten. Törmäsin itse tähän ihan sattumalta internettiä selatessani. Kukaan ei ollut minulle kertonut SASK:ista mitään tai ei anakaan viesti ollut minua tavoittanut.

Luin erään artikkelin, joka oli linkattu SASK:in nettisivuilta, vuodelta 2017 https://www.sask.fi/ajankohtaista/nuoria-tyttoja-lahetetaan-varakkaampiin-perheisiin/.  Artikkelissa kerrottiin kotiapulaisista ja heidän oloistaan Filipiineillä, Mosambikissa ja Indonesiassa..  Artikkelin lukemisen jälkeen ryhdyin tutkimaan SASK:n internetsivuja enemmän ja lukemaan myös muita enemmän, mikä on SASK ja mitä se edustaa. 

Pakko myöntää, että aluksi sekoitin sen jopa SAK:hon, mutta tutkimisten jälkeen minulle piirtyi kuva SASK:ista ja sen toiminnasta ympäri maailmaa.

"SASKin tavoitteena on työelämän ihmisoikeudet kuten elämiseen riittävä palkka kaikille."Tämä lause löytyy heti SASK:in etusivulta.  

Kunnollinen, riittävä palkka on ainoa keino poistaa köyhyys maailmasta. 

SASK:n lähettilästoimintaan halusin mukaani, sen jälkeen kun sain oman ammattiosastoni liittymään SASK:n kannatusjäseneksi.